top of page

תיק תרופות:

הרפואה בפיליפינים לא מאוד מתקדמת (בלשון המעטה), ולא תרצו להגיע למצב בו תזדקקו לרופא. לא שזאת משימה בלתי אפשרית למצוא רופא נורמלי (אני למשל מצאתי רופא אף אוזן גרון מקסים שלוקח בסיבוב כל רופא אא"ג אחר שפגשתי בארץ), אבל אם תראו איך נראה בית החולים בסבו סיטי, תבינו שעדיף לקחת איתכם תרופות קבועות ותרופות פחות קבועות (רק למקרה ש...) בשביל הבטחון שלכם ובשביל לחסוך חוויה פחות נעימה לטיול שלכם. אחת השמועות הרווחות במזרח היא על זיוף תרופות. בואו נגיד שבמקרה של בעיה רפואית, עדיף לכם לסמוך על רופא המשפחה שלכם בארץ ולהצטייד מראש

במקרה של תיק תרופות, שכחו מהאוברווייט וקחו מה שצריך. הבריאות שלכם שווה יותר ויכולה לשנות לכם את הלך הטיול.

תיק תרופות:

קופסת כדורים - קל יותר להסתובב עם קופסא קטנה של סבתות כשיוצאים לטיול או למהלך היום

תרופות כלליות:

סטרפסילס/קלגרון - טבליות מציצה לגרון כואב

קלבטן - חשוב! לא קל להתרגל לאוכל לפעמים, בטח ובטח במזרח. אף אחד לא מבטיח לכם קלקול קיבה או וירוס בבטן (וטוב שכך), אבל קיבות שונות מעכלות אוכל שונה בצורה שונה. לכן כדאי שיהיה לכם כדור שיעביר את הכאב ויאפשר לכם להמשיך בטיול בכיף.

רוקסט/אקמול/אדוויל - כל כדור לכאבי ראש והורדת חום שעובד לכם

מדחום

לצינון:

אקמול צינון/דקסמול קולד - בעונות המעבר קל מאוד להצטנן בפיליפינים, גשם עם רוח הוא מתכון קלאסי לצננת, גם היציאה ממזגנים בחדר לחום שבחוץ לא תורם לנטייה

טישיו לאף - אין צורך להביא מהארץ, יש שם בשפע והם קוראים לזה: Facial tissue, אפשר לבקש עוד מהקבלה של המלון אם נגמר

משאף ויקס, או כל תכשיר אקליפטוס/אלוורה לצינון (ניתן לרכוש שם)

אוטריווין

מי מלח לאף - ניתן לרכוש שם

עזרה ראשונה:

פלסטרים

ערכת עזרה ראשונה (ניתן להשיג ברשתות הפארם)

לאזניים:

ישנם מספר דברים המשפיעים על האזניים בטיול בבפיליפינים - ריבוי בטיסות, המראה ונחיתה בטיסות קצרות יכולות להיות קשוחות לסובל מאוזניו, צלילות, המהוות נדבך חשוב מהטיול לחלק מהנוסעים - בעיה באזניים עלולה לסכל את הצלילות שתעשו. יש הטוענים כי כ-3 ימים לפני ואחרי טיסה, לא מומלץ לצלול (הפרשי לחצים), בנוסף, לא מומלץ לצלול בכלל כאשר מצוננים - אם אתם מרגישים טוב ולא טסתם בשלושת הימים האחרונים, לכו על זה, אומרים שהחוויה בפיליפינים מדהימה ביופיה. אל תחכו לצננת מזגנים שתחזל"ש לכם את החוויה (מנסיון)

במצב כזה, תצטרכו להמתין עד שתרגישו טוב לחלוטין. לסובלים מהצטברות שעווה באזניים, כדאי לדאוג לניקוי לפני הטיסה לפיליפינים.

צרומול

אנטיביוטיקה לאזניים

שמן פרפין/זית + פיפטה

אטמי אזניים - למקלחת לסובלים מדלקות, ולאיילנד הופינג בפנגלאו, שבו סירות המנוע מטרטרות באזניים לרמת הפגיעה בעור התוף (יורחב בהמשך)

לעיניים:

פרש - טיפות עיניים חד פעמיות

אנטיביוטיקה לעיניים

אנטי אלרגנים לעיניים למי שסובל מהבעיה

לנשים:

פרוביוטיקה פמינה

גלולות (כפול מספר הימים)

גינו פבריל/קלוטרי פתיליות נרתיק

טבעקוטן/אגיסטן קרם

פלוקנול

חמוציות

לאלרגנים שבינינו:

לורטדין/לורסטין/אלרג'י X - חשוב לא לשכוח תרופות נגד אלרגיות, יש נטייה לאלרגיות במדינות עולם שלישי

פליקסונז

לסובלים ממיגרנות (כמוני):

חשוב להתכונן מראש להגברה של התופעה המתסכלת בפיליפינים. חום+לחות הם טריגרים משמעותיים למיגרנה ולכן חשוב לשתות המון (מים מינרלים) ולדאוג שהתרופות של המיגרנה יהיו איתכם בהישג יד:

רילרט/ריזלט

מגנזיום

סינול ספריי אף למיגרנות


לנלחצים ולמצבי הרוח:

רסקיו

רלקסין/נרבן

קלונקס

פריזמה/ציפרלקס

אחרי עקיצות:

פניסטיל

מלרון - כדור נגד מלריה שלא כל רופאי הטיולים ממליצים עליו ובכל זאת, כאשר מסתכלים במפות המלריה, רואים את האי פאלאוואן צבוע כולו אדום (כלומר, נגועה במלריה). מצד שני, המקומיים טוענים שאין מלריה באי כבר המון שנים וכן מסופר כי לכדור יש הרבה תופעות לוואי. החליטו על דעת עצמכם אם הכדור מתאים לכם או לא.

אנטיביוטיקה:

ציפרודקס/אוגמנטין/זטו/רוקסו/מוקסיפן - בקשו אנטיביוטיקה מתאימה מרופא המשפחה שלכם. כדאי לקחת אנטיביוטיקה שכבר ניסיתם בעבר וכזו שמכסה כמה שיותר סוגים של חידקים

לשרירים:

זה לא שתעשו איזה מאמץ פיזי מטורף בין שייק לשייק, אבל אולי תשחו, או תשבו לא בנח באחד המטוסים ואיזה שריר ייתפס. שווה שיהיה, ניתן לקנות משחות שרירים מקומיות במקום להביא איתכם.

וולטרן אקטי גו

פרסקינדול/וולטרן/בן גיי

לסחרחורות ולסובלים ממחלות ים:

פראמין

סטונרון

לפצעים:

פלסטרים קומפיד ליבלות

זובירקס קטן

טלק - ניתן לרכוש בסופרים בפיליפינים באריזות קטנות

וזלין לשפתיים - ניתן לרכוש בפיליפינים

חורקי השיניים:

לא תרצו לשכוח את הסד שלכם בארץ, סביר להניח שלא תמצאו פונקציונליות דומה בחו"ל

bottom of page